DE INTERES PENTRU INFINTARE FIRMA!

Codul fiscal
Pentru armonizarea legislatiei romane cu directivele U.E. merita mentionata, ultima modificare a prevederilor Codului Fiscal roman...Citeste

 Codul CAEN
Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala a fost conceputa incat sa asigure identificarea si codificarea tuturor activitatilor intr-un sistem unitar...Citeste

  Legea 31/1990
Legea privind societatile comerciale din Romania....Citeste

  Legea 26/1990
Legea privind Registrul Comertului...Citeste

 

UTILE

 

A. Principalele etape pentru infiintare firma

1. Stabilirea obiectelor de activitate
Alegerea obiectului de activitate al firmei, potrivit clasificarii din codul CAEN; stabilirea obiectului principal de activitate si a obiectelor secundare de activitate.

2. Alegerea formei juridice
O societate comerciala poate fi: societatea cu raspundere limitata (SRL), societatea in nume colectiv (SNC), societatea in comandita simpla (SCS), societatea pe actiuni (SA), societatea in comandita pe actiuni (SCA)

3. Alegerea numelui firmei si a emblemei societatii
Stabilirea numelui noii societati (firma) si emblema. Verificarea disponibilitatii numelui de firma o puteti face pe website-ul oficial al Registrului Comertului: http://recom.onrc.ro/index.htm - user: guest, parola: guest

4. Actul constitutiv al noii societatii comerciale
Actul constitutiv este intocmit in functie de forma de organizare juridica aleasa de asociati pentru noua societate.

5. Alegerea sediului social
Sediul social al societatii poate fi stabilit intr-un spatiu proprietatea unuia sau a mai multor asociati ori intr-un spatiu aflat in folosinta acestora (conform baza unui contract de inchiriere, subinchiriere, comodat etc.).

6. Capitalul social, taxe judiciare
Aportul in bani la capitalul social este obligatoriu la constituirea oricarei forme de societate. Aporturile in numerar se depun la orice banca sau la C.E.C., iar suma minima este de 200RON. Pentru inmatricularea societatii comerciale se platesc: taxa judiciara si taxa de timbru.

7. Inregistrarea la Registrul Comertului
Solicitarea efectuarii inregistrarii in Registrul Comertului se face la Biroul Unic din cadrul Oficiului Registrului Comertului de pe langa tribunalul in a carui raza se va afla sediul societatii comerciale.

8. Avize si autorizatii functionare
Pentru a incepe activitatea comerciala propriu-zisa la Registrul Comertului, se obtin autorizatiile si avizele necesare functionarii legale a societatii.
Toate avizele sau actele de autorizare vor fi solicitate autoritatilor publice in functie de obiectul de activitate al societatii.

Inapoi